Aanbod
Machinepark

Nieuwe technologieën, baanbrekende productieontwikkelingen, hogere kwaliteitseisen, … De wereld staat niet stil en dat doen we bij Aelbrecht-Maes ook niet. We houden de vinger aan de pols, investeren voortdurend in nieuw gereedschap en beschikken over een modern, geavanceerd en uitgebreid machinepark om jouw producties van A tot Z te verwezenlijken. Door onze knowhow, jarenlange ervaring en unieke in-housefaciliteiten die tal van mogelijkheden bieden, ontvang je van ons een kwalitatief en uiterst nauwkeurig resultaat.

technique

Lassen

technique

Draaien

technique

Frezen

technique

Buigen/Rollen

technique

Plooien

technique

Assemblage/Montage

technique

Spuitcabine

technique

Wagenpark

Lassen

technique

Bij Aelbrecht-Maes kan je terecht voor zowel stukwerk als series waar gebruik gemaakt wordt van o.a. onze lasrobot. We werken volledig op maat en benaderen iedere opdracht met een frisse, kritische blik. Met onze expertise bepalen we, afhankelijk van materialen, complexiteit, afmetingen, vorm en andere eigenschappen, de perfecte lastechniek voor jouw project. 


Een greep uit het aanbod van onze lasmachines:


 • MIG/ MAG / TIG -lastoestellen (capaciteit tot 400A)
 • Lasrobot met een vermogen van 400 A, 11 kW en loopbaan van 9m (opgesplitst in 2 zones) 
 • Verplaatsbare lastafels met allerlei capaciteitsmogelijkheden (van 1m² tot 6m x 18m)

Draaien & Frezen

technique

Mechanische onderdelen en technische stukken worden steeds complexer. Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken, want Aelbrecht-Maes beschikt over de nodige knowhow om jouw draai- en freesstukken driedimensionaal te creëren. Zo ontvang je in no-time nauwkeurig gefreesde en gedraaide onderdelen in kunststof of andere materialen.


Een greep uit het aanbod van onze draai- en freesmachines:


 • 5-assige freesmachine (Mazak VTC 800) met tafel van 3000 x 800 mm
 • CNC-draaibank (Mazak QuickTurn Smart 200M)
 • Integrex multitasking machine (Mazak J200-S)
 • 5-assig bewerkingscentrum (Mazak Cv5 500)
 • Freesmachine (Haas VF4)
 • Teach-in draaibank (Weiler E50HD)

Buigen & Rollen

technique

Op zoek naar een product in een cilindrische of ellipsvorm in staal, aluminium of andere materialen? Buigen en rollen vereist veel knowhow en ervaring en ons team van professionals wringt zich met plezier in bochten om jou verder te helpen. Afhankelijk van materialen, buisdiameters, afmetingen, wanddiktes, profiel en vereisten, bepalen we de beste opties voor een goed gebogen resultaat. Zowel voor industriële toepassingen als andere constructies.


Een greep uit het aanbod van onze buig- en rolmachines:


 • Rolmachine PBT 25

Plooien

technique

Ons machinepark beschikt ook over een uitgebreid aanbod aan moderne machines en plooigereedschappen die nauwkeurig plooiwerk garanderen. We zijn bij Aelbrecht-Maes niet bang van een uitdaging, dus aarzel zeker ook niet om op ons te vertrouwen voor complexe plooibewerkingen. Van persoonlijk maatwerk tot grotere series, we staan voor je klaar!


 • Plooibank met afkantpers (Trumpf Trubend 5170) van 4m en capaciteit tot 170 ton
 • Speciale kast met stempels en messen voor plooimachine

Assemblage en montage

technique

Bij Aelbrecht-Maes kan je terecht voor producties van A tot Z. We nemen alle zorgen van je over en leveren een perfect afgewerkt (deel)product. Precisiewerk en innovatieve oplossingen zitten in ons bloed en ons team assembleert en monteert vakkundig volgens jouw wensen. Kwaliteit, Belgisch vakmanschap en de nodige technische kennis staan daarbij voorop!

Spuitcabine

technique

Wanneer je veilig en efficiënt metaalconstructies, machineonderdelen of componenten wil schilderen en afwerken, is de nodige kennis en ervaring essentieel. We beschikken over een breed spectrum aan interne lak- en spuitmogelijkheden om jouw (deel)producten te voorzien van een egaal uiterlijk en een extra oppervlaktelaag die helpt om weer en wind te weerstaan. 


 • Spuitcabine Belmeco met afmetingen van 6m x 3m x 3m (LxBxH)
 • Staalstraalmachine

Wagenpark

technique

Aelbrecht-Maes beschikt over een geavanceerd en uitgebreid wagenpark met heftrucks, vrachtwagens, hoogwerkers en andere voertuigen voor een flexibele en veilige werkomgeving. Zo kunnen wij nog efficiënter laden en lossen, zware stukken manipuleren, componenten vervoeren, in de hoogte monteren en een uitstekende service op maat leveren.