aelbrecht-maes n.v. metaalconstructies

home »  onderneming » historiek

Gebouw   Atelier   Machine

» Van eenpersoonszaak tot N.V. ...

In 1914 startte Maurice Aelbrecht een bedrijf op als hoefsmid, kachelmaker en kunstsmid in de Ossenstraat 11 te Gent.

 

In 1933 verhuisde het bedrijf naar de Visserij nr. 11 en 12 en in 1955 breidde het uit met een tweede vestiging op de Visserij 41. De activiteiten bevatten op dat moment metaalconstructies in de ruime zin van het woord. Het aantal werknemers was opgelopen tot een 20-tal.

 

In 1967 werd de eenpersoonszaak omgevormd tot de PVBA Aelbrecht-Maes, met als zaakvoerder Georges Maes, schoonzoon van Maurice Aelbrecht.

 

In 1968 komt Roland Maes, zoon van Georges Maes, in dienst.

 

In 1974 werd Roland Maes aangesteld als zaakvoerder.

 

Vanaf 1980 werden regelmatig exportwerken uitgevoerd, o.a., in de Verenigde Arabische Emiraten, Saoudi-ArabiŽ, Irak, LibiŽ, ViŽtnam, Barbados, Rusland, Frankrijk, West-Duitsland, Groot-BrittanniŽ, Nederland, Zweden, Nigeria, Algerije, Benin, Kameroen, Angola, ZaÔre, Ruanda, Burundi, Egypte, Portugal (Azoren), JamaÔca en Azerbeijan.

 

In 1989 werden de gronden, gelegen in de Skaldenstraat 131, in concessie genomen en werd de huidige werkplaats opgericht. Terzelfdertijd werd het bedrijf omgevormd tot Aelbrecht-Maes N.V.

 

In maart 1993 trad Tom Maes, zoon van Roland Maes in dienst van het bedrijf.

In 1996 trad Hans Maes, tweede zoon van Roland Maes in dienst.

Boris Pintelon, schoonzoon van Roland Maes, trad in 1999 in dienst.

 

Bij metaalconstructies Aelbrecht-Maes is op deze manier de opvolging verzekerd en wordt de know-how sedert 4 generaties overgeleverd.